Program a családok biztonságáért

A testőrképzés szakmai alapjaira épülő, új komplex önvédelmi programot indítok hamarosan magyar családok számára. Egy rendkívül izgalmas időszak következik. Saját erőből, saját kútfőből, számos külföldi hagyományos és elearning alapú képzést elvégezve, pszichológiai és anatómiai szakmai anyagokat áttanulmányozva jutottam el oda, hogy idén ősszel el tudom indítani ezt a véleményem szerint hiánypotló és teljesen egyedülálló programot. Célja elsősorban a családok és a családok tagjainak mindennapi életét biztonságosabbá tenni. Régóta dolgozom már a szakmai alapokon és a tréning metodika felépítésén is. Ősszel és jövő év elején már több előadás/workshop alapú modul is elérhető lesz, részletesebb infókkal 1-2 héten belül jövök.
Addig is minden infó a mai napon kiadott sajtóközleményben. 🙂

—————————————————————————-
SAJTÓKÖZLEMÉNY

BUDAPEST, 2019.09.17. – A hivatásos testőrképzés szakmai alapjaira épülő program nem csupán tartalmában, de oktatási módszertanában is teljesen újnak számít.  Ez az első alkalom, hogy egy ilyen összetett önvédelmi program elérhetővé válik a civil szférában, családok, átlagemberek számára. A képzés a támadások pszichológiai, jogi, egészségügyi és fizikai jellmezőinek a hatékony elsajátításra épül. Célja a magyar családok olyan használható, komplex önvédelmi tudással történő felruházása, amiáltal a szülők és a gyerekek is biztonságosabban élhetnek a mindennapokban. A program kiemelt figyelmet fordít a tinik biztonságos közösségi média használatára, egy speciális készségeket fejlesztő tréning által. 

“Sokak fejében még mindig él az a tévhit, hogy az önvédelem az egy utcai támadásra adott fizikai válasz, vagyis bunyó. A valóság azonban az, hogy ez egy kis része csupán az önvédelemnek, amire legtöbbször sor sem kerül megfelelő előkészületek, képzések és biztonsági intézkedések mellett. A hivatásos testőrképzés pont egy ilyen komplex programot ölel fel, ezt tesszük most testreszabva a családok számára elérhetővé.” – Mondta el Pöltl Ákos a program alapítója és szakmai vezetője.

A program moduláris felépítésével, a testőrképzéshez hasonlóan több fontos területet is átölel: közösségi médiában való védekezés, a támadások/fenyegetések által kiváltott stresszhelyzetek pszichológiai háttere, taktikai küzdelem, család mindennapjainak biztonsági tervezése, alapvető anatómiai és elsősegély ismeretek, jogos önvédelem vagy éppen a taktikai autóvezetés. A program szakmai részének kidolgozása általános iskolák részvételével, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának együttműködő támogatásával történik. Az egyik kiemelt terület a gyerekek védelme, ezen belül is a közösségi médiában történő támadások elleni védekezés. Az első e-learning és workshop jellegű képzések 2020 év elején indulnak. 

“A közösségi média pont az a terület amire a gyerekek és a szülök közötti óriási tudásszakadék miatt a lehető legkevesebb rálátása, ezáltal kontrollja van a szülőnek. Fogalmunk sincs mit csinál, kivel beszélget és legfőbbképen kivel, milyen módon ismerkedik a gyerek viber, snapchat, messenger csoportokban. A szürőszoftverek, a gyerekkel való beszélgetés a biztonságról, a jelszavának az elkérése, ismerősnek jelölése nem működik, mert nem életszerű, hogy ott állunk a gyerek mellett 24 órában, ráadásul minél jobban kontrollálni akarjuk, annál kevésbé tudjuk mit csinál a közösségi platformokon, mert számos lehetősége lesz a barátokon, osztálytársakon keresztül, a szülő tudta nélkül ezt megtenni. Az egyetlen hatékony dolog amit ilyenkor tehetünk, hogy egy tréning segítségével megtanítjuk a gyereket a vészhelyzetek felismerésére, a megfelelő reakcióra és segítségkérésre, hogy nagyobb biztonságban tudhassuk a virtuális világban. – mondta el Pöltl Ákos a közösségi média biztonsági tréning kapcsán.

A program összes modulja 2020 tavaszától lesz elérhető addig folyamatosan kerülnek bevezetésre. A testőrképzés metodikáját követő felépítés és szakmai tartalom mellett az oktatási módszertan is különleges lesz. Sokan tudják hogy a katonaságtól jönnek a legújabb technikai vívmányok, azt viszont már kevesebben, hogy az elit osztagos kiképzés pedig a legújabb és leghatékonyabb oktatási módszertanokkal dolgozik. Az egyszerűséget, hatékonyságot és a tudás lehető legrövidebb időn belül történő készség szintre emelését szem előtt tartva.